top of page

Sport voor onze boeren

Wat is er nu beter dan elke week een goeie portie sport? Wij zullen het zeggen: niks! Wij bieden wekelijks tal van sportieve activiteiten aan!

 

Zo gaan we elke maandag om 19u30 lopen rond de watersportbaan. Dit is een traject van ongeveer 5 km, waarbij je de eerste 2 km in groep loopt en iedereen daarna zijn eigen tempo aanhoudt. Soms wordt er eens van de route afgeweken, maar dat is voornamelijk in de warmere lesweken. Niet onbelangrijk is dat je na elk loopje een bonnetje krijgt, waarmee je na het lopen een goeie pint kan gaan pakken in ons stamcafé de “Koepuur”. Hier bovenop krijg je een t-shirt als je ons 7 keer hebt vergezeld aan de watersportbaan. Geen reden om niet af te komen dus!

Voor de snelle lopers onder ons, het speedteam, worden elke woensdag of donderdag extra trainingen voorzien. Hierbij zal een langere afstand gelopen worden en dit aan een stevig tempo. De bedoeling is om je warm te maken en extra voor te bereiden op grote loopevenementen, zoals de 12-urenloop in Gent of wanneer we de bio-ingenieurs van Leuven gaan versterken op de 24-urenloop!

Ook in tijden van corona willen we dat onze sporters blijven bewegen. Wanneer de maatregelen het niet mogelijk maken om in groep te lopen, stellen wij online loopchallenges ter beschikking. Volg hiervoor zeker ‘VLK Boerekotters’ op Strava!

 

Geen zorgen voor de zwemmers onder ons, we zijn jullie niet vergeten! Tijdens enkele weken van het eerste semester worden op dinsdag zwemtrainingen georganiseerd in het GUSB. Vergeet dus zeker jullie zwemkledij niet mee te nemen en kom mee trainen voor de zwemmarathon!

 

Naast deze (bijna) wekelijkse activiteiten stellen we ook enkele alternatieve sportactiviteiten ter beschikking. Dit kan gaan over een bierbowling, paintball, kliminitiatie, de befaamde jeneverloop, … Hou hiervoor zeker onze facebookpagina ‘Sportteam VLK’ in de gaten!

 

Interfacultair Kampioenschap (IFK)

Het Interfacultair Kampioenschap of IFK is een allesomvattende competitie, gespreid over de volledige duur van het academiejaar waarin de facultaire kringen van de UGent strijden om de titel van “sportiefste faculteit”. Grofweg kunnen de verschillende sporten, competities en tornooien die het IFK omvatten worden opgedeeld in drie categorieën. Bij elk evenement of competitie worden punten uitgedeeld en op het einde van het jaar wint de kring die het meeste punten wist te verzamelen.

 

De grote evenementen

Er zijn drie grote evenementen: het Interfacultair Toernooi, de zwemmarathon en de 12-urenloop.

 

Het Interfacultair Toernooi (IFT) vindt traditioneel plaats op de laatste maandag van de maand oktober. De kringen nemen het in diverse sporten tegen elkaar op gedurende één dag. De georganiseerde sporten zijn basketbal, volleybal, zwemaflossing, tafeltennis, veldlopen, voetbal en een praesidiumkamp.

 

De Zwemmarathon is een evenement dat plaatsvindt in het begin van december in het Universitair zwembad. De verschillende ingeschreven kringen nemen het tegen elkaar op in een drie uur durende zwemcompetitie. De kring die het meest baantjes zwemt, wint!

 

De 12-urenloop is het grootste sportieve evenement van het academiejaar. Dit evenement, dat eind april - begin mei plaatsvindt op het Sint-Pietersplein, is één groot studentenfeest. De kringen proberen in twaalf uur zo veel mogelijk rondjes te lopen op een parcours uitgetekend op het Sint-Pietersplein. Er is een grote variatie aan randanimatie aanwezig, wat dit evenement uitermate aantrekkelijk maakt voor de sportievelingen en hun supporters! Deze topdag wordt afgesloten met een heuse afterparty op het Sint-Pietersplein

 

Individuele sporten

- judo

- veldlopen

- zwemmen

- badminton

- tafeltennis

- E-sports

Ploegsporten

- basketbal (dames & heren en soms ook gemengd)

- minivoetbal (dames & heren)

- veldvoetbal (gemengd)

- volleybal (dames & heren)

 

Supporters

Ook onze supporters kunnen we niet missen op onze wedstrijden! Kom zeker eens een kijkje nemen, ambiance verzekerd!!

sport4.jpg
P1080065-120.jpg

Heb jij ook super veel zin gekregen om mee te sporten? Contacteer dan zeker ons sportteam!

Email: sport@boerekot.be

Facebook: Sportteam VLK

bottom of page