top of page

ISIC - International Student Identity Card

Sinds het academiejaar 2010-2011 is de VLK-lidkaart volledig vernieuwd. De belangrijkste wijziging is de integratie met de internationale studentenkaart (ISIC). Dit brengt enkele praktische veranderingen met zich mee die hier verduidelijkt worden.

 

Wat is de ISIC-kaart?
Zoals hierboven reeds vermeld is dit een internationale studentenkaart waarmee je wereldwijd kan bewijzen dat je nog een student bent. Aangezien studenten meestal van voordelige tarieven kunnen genieten is dit een handige manier om je budget beter te beheren.

Sinds het academiejaar 2010-2011 jaar is de ISIC-kaart echter volledig vernieuwd met een Belgisch initiatief. Naast de vele internationale voordelen (musea, treinritten, jeugdherbergen,...) zijn er nu enorm veel lokale kortingen aan toegevoegd voor België. Bovendien zijn dit permanente kortingen die telkens gelden wanneer je de ISIC-kaart bovenhaalt (i.t.t. kortingsbonnen die slechts éénmalig geldig zijn).

 

Om welke kortingen gaat dit?
Deze kortingen zijn zeer divers en gaan van McDonalds tot Mediamarkt .
Een gedetailleerde lijst kan je terugvinden op de officiële ISIC-website:

  • Voordelen in Gent

  • Bovendien ontvang je bij de registratie nog een flyer waar al deze zaken (specifiek voor Gent) op staan.

 

Wat met de VLK-lidkaart?
Aangezien we bij de VLK deze kaart enorm voordelig vinden hebben we deze gefuseerd met onze eigen lidkaart. Wanneer je dus lid wordt van de VLK, beschik je automatisch ook over een ISIC-kaart.

Om het jullie niet moeilijk te maken is dit tevens dezelfde kaart en moeten jullie niet met twee kaarten rondzeulen. Zorg er dus steeds voor dat je op activiteiten en in de cursusdienst deze kaart kan voorleggen om te bewijzen dat je een volwaardig VLK-lid bent en kan genieten van onze voordelige kortingen!

 

Hoeveel kost dit?
Om lid te worden bij de VLK als student betaal je €15 per academiejaar. Hiervoor krijg je echter niet alleen de lidkaart, want voor deze kleine som krijg je het volgende:

  • De ISIC-kaart (wat tegelijkertijd ook je lidkaart is) en dus het statuut van volwaardig VLK-lid.

  • De Guido stadsgids: Dit is een zeer interessante gids die je volledig rondleidt in Gent, onmisbare studententips geeft en bovendien een enorme stapel kortingsbonnen bevat om nog meer uit jullie studentenleven te halen.

  • Een GUIDO Student pack: dit is een enorm leuke goodiebag met vele leuke verrassingen in.

  • Kortingen op ALLE activiteiten die de VLK organiseert.

  • Een enorme korting op je cursussen en boeken die je moet aankopen om het jaar te kunnen starten.

 

Hoe word je lid?
Schrijf je zo snel mogelijk in op http://registratie.fkgent.be/vlk. Hierdoor vermijd je lange wachttijden tijdens de cursusverkoop die op 20 september doorgaat (voor 1ste bachelor). Studenten die zich niet op tijd registreren, hebben uiteraard de kans om zich dan in te schrijven. De ervaring uit het verleden leert ons echter dat het dan aanzienlijk langer duurt om aan te schuiven. Het is dus sterk aangeraden je vooraf in te schrijven. Mensen van de hogere jaren schrijven zich best ook vooraf in.

bottom of page